Blant bølgende åkre finner man Sysselgården, en nisjebedrift idyllisk beliggende på den gamle slektsgården Aschim Nordre. Her, midt i kulturlandskapet, er det god utsikt over Randsfjorden og bygdene rundt. I Sysselgården har vi en unik butikk med norsk håndverk, hovedsakelig fra juryerte Norske Husflidhåndverkere! Her finner man produkter i alle prisklasser og i mange forskjellige teknikker!

Hovedsalen i Sysselgården brukes til mye; her kan det arrangeres temakvelder, skreddersydde kurs i diverse husflidsteknikker for små grupper, det er utleie av lokalet til selskaper samt kafè ved spesielle anledninger og i enkelte perioder. I salen er det en utstilling pyntehåndklær og diverse annet gammelt husgeråd som gir en god og sjarmerende atmosfære. Det er også en innbydende uteplass hvor det er godt å sitte med en kopp kaffe – hør humla suse om sommeren eller kjenn lukta av jord og ferske poteter om høsten!

I Sysselgården dyrker vi lin, en linåker i blomst er et sjeldent syn! Når de små blå blomstene i tusentall er blitt til gyldne frøkapsler vet vi at sommeren er på hell og det er tid for produksjon av linkranser! Vi holder kurs, ta kontakt!

Som en liten kuriositet nevnes utedoen på tunet som etter hvert blitt godt kjent, med sitt hvitmalte interiør, blondegardiner og kongebilder på veggen er den blitt et yndet foto-objekt i så vel hverdag som til fest!

En hjørnestein i Sysselgården er Dåpstradisjons museum og systue, se egen presentasjon.

959 94 022

Aschimlinna 199, 2760 Brandbu