Granum Gårds pensjonat og kafe med gammel historie, vakre omgivelser, fantastisk utsikt og hjemmekoselig atmosfære.

Granum gård ligger i Fluberg, Søndre Land, 25 min fra Gjøvik og 1t fra Hamar, Lillehammer og Gran. Kommer du fra Gran langs Randsfjorden oppover mot Svingvoll så ser du gården og det gamle pensjonatet oppe i lia.

Granum Gård har vært i nåværende eiers familie siden 1804. Her har det vært lensmannsgård, skysstasjon og landhandel og i 1930 ble det bygd et pensjonat som ble drevet fram til 1975. Stedet ble spesielt kjent for sin storslåtte utsikt utover Randsfjorden.

Dagens eiere tok over i 2013 og har restaurert det gamle tunet og ryddet fram den gamle utsikten. Vi tar opp igjen hagedriften her og dyrker både blomster og spiselige vekster og lager hagerom for glede og avkobling.

Kafe Blåveisen åpnet sommeren 2016 og er åpen på søndager om sommeren og ved enkelte anledninger ellers i året. Se facebook/Hanen.no for åpningstider.

Det historiske pensjonatatet, reåpnet i desember 2017. Her tar vi imot for overnatting med frokost i det gamle pensjonatet. Vi har 10 rom hvorav ett er i første etasje med WC/bad tilrettelagt for bevegelseshemmede. Pensjonatet er forsøkt bevart i mest mulig historisk og opprinnelig stil. Derfor er det bad på gangen og ikke på rommene. Rom og veranda med fantastisk utsikt både i 1. og 2. etasje. Hjemmekoselige stuer og spisesal. Middag kan bestilles ved behov. Ny hovedinngang med handicaprampe og nytt kjøkken i tillegg til det gamle sjarmerende som er bevart. Pensjonatet kan også leies ut til selskaper, kurs og arrangement.

Korte og lengre vandringer kan tas og en merket historisk tursti går gjennom tunet vårt. Vi arrangerer også vandringer mellom gårdene i nabolaget.

Gamlestua, fra begynnelsen av 1800 tallet, er tilbakeført til opprinnelig stil. Den kan leies ut til arrangementer og overnatting.

Liten hytte med overnattingsplass for to. Mulighet for å ha med hund.

Vårt flotte bolighus bruker vi også til selskaper og grupper. Her er to rom for overnatting. Ellers finnes 17 hus på gården bl.a. en gammel tyskerbunkers, fjøs, låve, smie, sag mm.

Vi serverer frokost til de som overnatter. I tillegg serverer vi suppe, kaker, lunsj mm etter bestilling på vår Kafe Blåveisen. Det meste er hjemmebakt og vi bruker gamle oppskrifter fra stedet og familien. Ellers etterstreber vi å bruke lokale og økologiske råvarer. Vi forteller gjerne om stedets unike historie og holder omvisninger for de som vil.

Vi ønsker at Granum Gård skal bli en god rasteplass med påfyll for både kropp og sjel.

Se mer på Facebook Granum Gård, Hanen.no eller www.medvandrer.com.

Kontakt oss gjerne for bestilling eller evt spørsmål, Marianne Konow tlf 93084702, Granum Gård, Granumsvegen 6, 2862 Fluberg.

93 08 47 02

Granumsvegen 6, 2862 Fluberg